Vandreturer

Bergen på langs 5. etappe, Vidden, Søylen til Rolland

Adkomst

Ca. 22 min (16,6 km) kjøring fra Bergen sentrum til start.

Parkering

Gratis parkering i p-lomme ved turstart.

Turbeskrivelse

Dette er den mest krevende og lengste etappen av Jubileumsstien Bergen på Langs. Turen starter ved Søylevannet hvor 4. etappe sluttet.

Fra parkeringslommen går du til enden av busstoppen (høyre side). Her står skilt som leder inn på en sti. Den går parallelt med bilveien og ned på fortauet. Følg fortauet 150 meter og kryss veien. Gå på fortauet venstre side til du ser et skilt merket “Jubileumsstien/Bratland”. Gå Brattlandsvegen over togskinnene og videre opp bakken til venstre. Følg skilting til høyre langs innmarken mot gårdstunet. Ved gården går du til høyre og opp på baksiden. Nå kommer du inn på hesteveien. 

Følg hesteveien ca 1. km til nytt skilt. Gå gjennom porten på beitet og opp fjellsiden til Hauggjelsvarden som er turen høyeste punkt. Fra varden går du nordover og kommer inn på Vidden. Følg den vanlige vidde traseen til Langelifjellet. Her er skilt merket “Vardegga / Jubileumsstien”.  Gå av Vidden traseen og følg stien nord-øst mot Grønetua og deretter nordover langs Vardegga.

Ved å følge ryggen kommer du til den rødmalte Vikinghytten. Her er det benker og perfekt sted for en pause. Videre følger du varderekken mot nord-vest. Den leder deg mot Ulskebjørnen og Vinddalen. Du skal derimot ikke ned til Ulskebjørn varden, men følge merket sti på høyre side rundt Vinddalen. Her går det bratt ned på venstre side så ikke gå for langt ut på kanten. Ved Vinddalsskaret anbefaler jeg å ta en avstikker innom Stanglifjellet for den flotte utsikten (se GPS-spor). Den merkede ruten fortsetter derimot rett frem. Følg stien over ryggen ved Setervatnnet på høyre side. Opp mot Storsåta er det jevn stigning. Denne toppen har fin utsikt over Åsane. Gå deretter mot vest og så nordover ned i skaret hvor høyspentledningene møtes- Fra skaret går du det som er turen siste oppstining til Nukane. Deretter er det bare å gå noen hundre meter mot vest og deretter stien nordover ned til Rolland hvor du ankommer mål.

Det er rødmalte stokker og skilt langs hele traseen. Noe steder er det lang avstand mellom merke stokkene, så følg gjerne med på kart / GPS om du ikke er kjent.

God tur!

This track was downloaded 0 time(s).

Please register/login to download this track.
openstreetmap
https://opencache.statkart.no/gatekeeper/gk/gk.open_gmaps?layers=topo4&zoom={z}&x={x}&y={y}
attribution: 'Kartverket'
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://utpaturvestland.no/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://utpaturvestland.no/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
2
50
google.maps.MapTypeId.TERRAIN
1
1
1
0
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
mps
m
km
mi
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s

Informasjon

Lengde: 19,5 km fra A til B.
Tid: Ca. 6 timer.
Sesong: Hele året.

Sosiale media

Utpåtur Vestlandet
v/Kvikki Media

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: https://www.kvikkimedia.no/

Prestegardskogen 2 B,
5210 Os

Copyright © 2022 Utpatur.net. Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.