Fjellturer

Finnbunuten (1358 moh.) fra Vikafjellet

Adkomst

Fra Bergen kjører du til Voss. Like før Vossevangen kjører du gjennom Vangstunnelen. Etter tunnelen kjører du til venstre videre til Myrkdalen. Herfra kjører du opp svingene til Vikafjellet. Like etter svingene ser du en parkeringslomme på venstre side med skilt. Her kan du stoppe. Er det fullt på plassen kjører du videre og parkere på høyre side.

Parkering

Gratis parkering på Vikafjellet.

Turbeskrivelse

Fra parkeringen følger du veien 100 meter på venstre side. Kryss broen og følg stien som går opp til stølen ved Finnbuene. Fra stølen følger du stien videre innover i dalen. Kryss elven. Om det er mye vann anbefales å krysse lengre oppe. Følg stien videre på venstre side av elven innover Finnbugjuvet.

Herfra blir stien dårligere. Du skal opp på ryggen på din venstre side. Gå opp mot sør til du kommer opp på ryggen. Du kan se en mini varde som markerer et utsiktpunkt. Oppe på ryggen føler du den mot sør-vest. Terrenget er for det meste flatt, men noen steder går det ned i dumper. Det er ikke noe markert sti her så man må følge terrenget. Gå vestover opp på neste platå. Her er det bratt, men du vil se sti/dyretråkk mot høyre. Når du kommer opp kan du se Finnbunuten varden i det fjerne.

Nå flater terrenget ut. Gå mot vest og kryss mellom to vann. Fortsett videre rett frem og du kommer inn på merket trasé mot Finnbunuten. Litt usikker på hvor denne merkede stien kommer fra, men vil tror den går fra skitrekket i Myrkdalen. Følg rød merking (stein og trepinner) til toppen. Du kan se varden på god avstand.

På toppen er det fin utsikt. Du kan bla. se Jostedalsbreen mot nord. Det er en tøff marmorstein i varden. Det er postkasse, men boken der ble utskrevet i 2020.

Returner samme vei.

This track was downloaded 0 time(s).

Please register/login to download this track.
openstreetmap
https://opencache.statkart.no/gatekeeper/gk/gk.open_gmaps?layers=topo4&zoom={z}&x={x}&y={y}
attribution: 'Kartverket'
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://utpaturvestland.no/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://utpaturvestland.no/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
2
50
google.maps.MapTypeId.TERRAIN
1
1
1
0
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
mps
m
km
mi
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s

Informasjon

Finnbunuten (1358 moh.)
tur/retur: Ca. 8 km.
Tid: ca. 4 timer.
Høydestigning: ca. 500 meter.
Sesong: Sommer. Ski om vinteren.

Deler av denne turen går utenfor merket sti. Kan anbefale å ta med kart og GPS. Ikke gå denne ruten om det er tåke. Studer kart og trase på forhånd. Broen i begynnelsen er elendig, så kan anbefale et annet krysningspunkt om du har med hund.

Sosiale media

Utpåtur Vestlandet
v/Kvikki Media

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: https://www.kvikkimedia.no/

Prestegardskogen 2 B,
5210 Os

Copyright © 2022 Utpatur.net. Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.